söndag 28 juni 2009

Många prassliga påsar

Vi fick träffa marknadschefen på Vårt Kungsholmen och hennes kylskåp.
Utmaningen från redaktionen lydde: Ta vara på allt som går att äta och gör en god lunch av kylskåpets innehåll på 30 minuter!

Detta kylskåp var fullt av tomma prasselpåsar eller prasselpåsar fyllda med bortglömda morötter.
En jättegod ananas. Några rätt hårda kiwifrukter. Två apelsiner som sett bättre dagar eftersom det nu i juni knappast är säsong för apelsiner.

Zeke tömde alla prassliga påsar och hittade tomater (rejält mogna), rödlök som längtade efter en uppgift, gul lök på väg ut, en halv okej vitlök, morötter med lite ludd. När detta skalats ner till användbara råvaror gjorde han snabbt en god sås, och kokte sedan blandade pastarester ur skafferiet. Som också härbärgerade potatisar med mycket långa groddar. Marknadschefen hade varit bortrest ett tag.

Under tiden som tomatsåsen kokte omvandlade jag de bortglömda frukterna till en stor härlig fruktsallad, toppad med några hackade dadlar som vi hittade längst in i ett skåp.

Läs mer i nästa nummer av Vårt Kungsholmen, helgen vecka 27.