tisdag 13 oktober 2009

I don't like the sluts in the bottom

... sa min sons polare till kyparen på deras första utlandssemester på egen hand. Som alla förstår betyder det att han inte ville ha slatten i botten av glaset.

Och frågan är om inte det är ganska typiskt för hur de flesta av oss funkar idag? Inga slattar tack, Jag har faktiskt råd att slänga den där lilla resten som blev över! För att inte tala om hur rädda vi har blivit för bakterier och allmänt förfall.

Och så barkar det hän och plötsligt har vi slängt mer än hälften av all användbar mat och dryck vi släpat hem.
Konsumentföreningen Stockholm gjorde faktiskt i våras en uppmärksammad plockstudie i 72 hushåll Bromma som visade att 56% av all mat som slängdes var fullt ätbar. Plockstudiemännen sprättade upp soppåsarna väldigt vetenskapligt, iförda vita skyddsmunderingar, masker och handskar. Man får anta att de stackars Brommaborna var införstådda.

Ni som vill läsa mer om smarta ta vara på-tips kolla gärna på engelska http://www.lovefoodhatewaste.com/