torsdag 24 september 2009

Krossade ägg och vildsvin på Gårdarnas Butik

Dagen innan jag skulle laga mat hos Åsa på Gårdarnas Butik vid Nytorget hade någon där tappat två kartonger ägg i golvet. Tretton fina men krossade ägg åkte alltså ner i den brödpudding vi lagade till kvällens gäster. Tillsammans med några dagar gammalt surdegsbröd från Bulleboden, vitt vin, en bit fint vildsvinsbacon, riven vällagrad ost, lök och pepprig paprika. Återvinning när den är som bäst.

Niklas från Vinik vinagentur bjöd på Saumur, ett ekologiskt vin på chenin blanc, som passade utmärkt till brödgratängen.

Ni som ännu inte hittat den fina butiken Gårdarnas Butik på Nytorgsgatan 31, ta en sväng till Nytorget nu i höstsolen. Åsa och Fanny lagar goda luncher på ekologiska och lokala produkter och än så länge kan man sitta på bänkarna med fårskinnsfällar med dörren öppen mot gatan. Lokalen, som är ett före detta lager, har smaragdgrönt kakel och magnifik kristallkrona, bara den värd ett besök.